Едни се раждат, за да бъдат ГЕРОИ. Други се раждат да бъдат ПРЕДАТЕЛИ

Делян Пеевски КУПИ цял Пловдив! ЛАПА бизнес след бизнес! ВЗЕ НАЙ-БОГАТАТА фирма за цигарени гилзи – прочутият комбинат „Юрий Гагарин”!

Делян Пеевски КУПИ цял Пловдив! ЛАПА бизнес след бизнес! ВЗЕ НАЙ-БОГАТАТА фирма за цигарени гилзи – прочутият комбинат „Юрий Гагарин”!
Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече официално е съсобственик и в производителя на опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин". Това става ясно от публикуван в Търговския регистър договор от 15 декември, чрез който 100% от собствеността на втория по големина акционер в пловдивската фабрика "Комсо табако" се прехвърля на компанията "НСН инвестмънт" с партньори Пеевски (90%) и Ирена Кръстева (10%).


Промяната на контрола върху 18% от "Юрий Гагарин" още не е вписана, а цената не става ясна, тъй като е била уговорена с друг договор на 12 ноември.
Пазарната стойност на дела според цените на акциите на компанията на Българската фондова борса е около 8 млн. лв.
Така Пеевски повтаря схемата, чрез която частично осветли участието си и в "Булгартабак холдинг", където на книга контролира 5% от капитала.
Неформално той е сочен за мажоритарен собственик и на двете.

Купеното сега дружество е
познато с това, че
основният му бизнес беше
забранен със закон,
за да се изгони старият му собственик и
да се придобие
евтино
от групата "Булгартабак".

Това лято, вече под контрола на верния акционер, депутатите решиха забраната да падне. И забраната, и разрешението станаха с гласовете на ГЕРБ.

Отъпкана
схема

Участието на Пеевски в "Юрий Гагарин" става през компанията "Комсо табако", която към средата на юли държи 18% от акциите в производителя на цигарени гилзи и с това е вторият по тежест негов съсобственик след "Баранко" с неговите 49%.
Досега "Комсо табако" бе притежание на сейшелската офшорка Desentia Limited, с което реалният краен собственик оставаше скрит. На 15 декември обаче тя е прехвърлила 100% от дяловете на "Комсо табако" на българската "НСН инвестмънт". Това е компанията, която Ирена Кръстева регистрира през лятото на тази година, а седмици по-късно дари 90% от нея на сина си Делян Пеевски.

Така семейство Пеевски сега
придобива официално
участие в пловдивския производител
на цигарени
гилзи

Цената на сделката не се знае, но номиналната стойност на дяловете на "Комсо табако" е 591 хил. лв.
Освен това, оценен през борсовите котировки на "Юрий Гагарин" в четвъртък, които са 43 лв. за акция, делът в компанията би трябвало да струва 7.7 млн. лв. Към деветмесечието на тази година "Юрий Гагарин" отчита печалба от 5.98 млн. лв. при спад на приходите от 72.4 млн. лв. на 71.9 млн. лв. Дружеството има активи за 87.2 млн. лв.
По същата схема през тази година депутатът и майка му официализираха 5% собственост в най-голямата компания на борсата - "Булгартабак холдинг". Това стана чрез същата фирма "НСН инвестмънт", която

купи
"Табако инвестмънт"
от оръжейния търговец
Петър
Манджуков.


"Табако инвестмънт" е директен собственик на 5% от цигарения холдинг, чиято пазарна капитализация към четвъртък надхвърля 448.5 млн. лв. Това значи, че пакетът, притежание на Пеевски и майка му, се оценява на 22.4 млн. лв.
Чрез новата сделка Пеевски се обвързва и по още един начин с "Булгартабак холдинг" - като съдружник. Причината е, че цигареният холдинг от пролетта на 2015 г. контролира най-големия акционер в "Юрий Гагарин" - "Баранко". Допреди това, аналогично на "Комсо", и тук собственик беше офшорката от Белиз Droslian Limited, но дъщерните фабрики на "Булгартабак" - "София БТ" и "Благоевград БТ", придобиха съответно 34% и 31%.

Нещо за
деклариране

След като години наред депутатът декларираше скромно имущество, което не съответства на демонстрирания от него стандарт на живот, а през 2014 г. скъса с бизнес партньора си - мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, Пеевски чувствително подобри материалния си статус.
В тазгодишната му декларация по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, публикувана на сайта на Народното събрание, депутатът осветли 50% акционерно участие в "Балканска медийна компания", притежание на 50% от дяловете на "Био уотър", 50% от "Био уотър инвестмънт" и участие от 49% в международната компания Al Entisar General Enterprises Co L.L.C.
Това обаче не дава отговор на въпроса откъде Пеевски и майка му извадиха 900 хил. лв., които наляха за вдигане на капитала на съвместната им компания "НСН инвестмънт" до над 1 млн. лв.
Парите за увеличението са преведени на 9 ноември, а то е заявено в Търговския регистър на 11 ноември - ден преди договорената покупка на "Комсо табако", което предполага, че вероятно е служило частично или изцяло за покупката.
Макар досега да нямаше директна връзка между Пеевски и "Юрий Гагарин", интересите и влиянието на депутата върху пловдивската компания прозираха ясно през последните години.
До 2006 година големият производител на консумативи за цигарената промишленост се контролираше от държавната по това време "Булгартабак", след което бе купена от кипърска офшорна компания, кредитирана от ПИБ. След приватизацията на цигарения холдинг от дружества, близки до Пеевски и Цветан Василев, бяха предприети действия за връщането на контрола и върху "Юрий Гагарин".
Това стана с помощта на правителството на ГЕРБ, което позволи

прокарването на
лобистки
законови
поправки през
2012 г.,

с които бе забранено производството на цигарени гилзи (основен бизнес на пловдивската компания). Така се стигна до продажбата й на фирми, близки до тогавашния тандем Пеевски - Василев, след което забраната за производство на гилзи падна.
С Делян Пеевски се свързва и компанията "Дореко комерс", която в последните години имаше търговски договор с "Юрий Гагарин" и продаваше продукцията му. Собственикът й от Британските Вирджински острови Doreco Limited си създаде и рекламната агенция "Сода комюникейшънс" през 2014 г., която веднага започна да обслужва "Булгартабак".
"Дореко комерс" е собственик и на "Принт трейдинг" - дружеството, инвеститор в новата печатница на медиите на Пеевски и Кръстева. Друго дружество от групата е "Дореко секюрити", където управител е бившият началник на Националната следствена служба Бойко Найденов.
По думите на Цветан Василев той е бил първоначалният кандидат на Пеевски за главен прокурор през 2012 г., а впоследствие е назначен и "намерил тих пристан в "Булгартабак".
Спокойно може да се каже, че Пеевски е купил цял Пловдив.
Неговите магазини „Лафка” може и да са на най-неудобните за хората места – при това сложени незаконно, за което властта си затваря очите – но са опасали целия град!
Винпром „Пещера” също е контролиран от Пеевски, мълвят злите езици, откъдето лапа милиони и милиони.
Колкото и да им е тъжно на част от пловдивчани, симпатизиращи на „Ботев” /Пловдив/, именно Пеевски е сложил ръка на този футболен отбор, като спонсорите са изцяло негови хора, които са му верни като кучета, говори се под тепетата.
Така депутатът от ДПС днес е собственик на най-апетитните хапки от Пловдив.
Утре може да се окаже, че е изкупил и целия град!
Източник: вестник „Капитал”

Сподели във Фейсбук - Без Цензура

БЪЛГАРИН УБИ ЦИГАНИН КРАДЕЦ, заловил го …

07-09-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Народът взима правосъдието в своите ръце, след като държавата абдикира тотално и не иска да защитава българите от ставащите все по-нагли цигански набези!

Прочети повече

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН ИЗНАСИЛИ 20-годишна бълг…

31-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Кошмар край Петрич! Циганин изнасили брутално 20-годишно момиче! Гарата в село Митиново е под обсада! На място гъмжи от полиция, има и екип на Спешна помощ.Ето кой е извергът!

Прочети повече

Гореща новина! ПОЛИЦАЙ ЗАСТРЕЛЯ ЦИГАНИН …

18-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Униформен уби на място циганин крадец, защото престъпникът извадил хладно оръжие и се опитал да окаже съпротива на органите на реда!

Прочети повече

Току-що! ЦИГАНИН ЗАКЛА БЪЛГАРИН в София…

04-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Нечувана наглост!Циганин се опита да отреже главата на българин в София посред бял ден!

Прочети повече

Само преди минути! Скандал в bTV! ЦИГАНИ…

07-04-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Циганин се закани с убийство в национален ефир, пред погледа на цяла България!Огромният скандал избухна в Би Ти Ви само преди броени минути!

Прочети повече

Гореща новина! Преди броени минути! ИЗВЪ…

24-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Падна главата на Лютви Местан! Без-цензура.еу позна - не само пръв, преди всички, но и единствен от медиите в цяла България, че Местан ще бъде позорно изгонен и ще бъде...

Прочети повече

СЪДЪТ БЛОКИРА ДОСТ! МЕСТАН УПЛАШЕН ДО СМ…

08-06-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Местан умря от страх! Остава без пари!Съдът за 3-ти път му отказва регистрация и направи ли го окончателно, тогава партията на Ердоган няма да му даде и лев финансиране, което...

Прочети повече

ЕКСКЛУЗИВНО! ЛЮТВИ МЕСТАН НАПУСКА ДПС!

30-10-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Лютви Местан вече няма да бъде лидер на ДПС!Съвсем скоро след края на местните избори досегашният председател на етническата партия ще сдаде поста и ще напусне лидерското място!

Прочети повече

ЛЮТВИ МЕСТАН: ЩЕ СЕ БОРЯ ТУРСКИЯТ ЕЗИК д…

13-10-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Докато България ври и кипи в страсти около президентските избори, Лютви Местан пак си е наумил да прави турският език официален в България, предадоха наши изключително достоверни източници.

Прочети повече

НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ли е МЕСТАН! Трябва …

30-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Изхвърленият от ДПС за предателство на българските национални интереси Лютви Местан ще бъде извикан на разпит в ДАНС след Нова година. Питаме многобройните уважаеми читателки и читатели на най-българския, най-патриотичния...

Прочети повече

СКАНДАЛ! ДПС ОБЯВИ ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ!

22-10-2014 Калейдоскоп Без Цензура - avatar Без Цензура

Днес наглостта на ДПС мина всякакви граници! Етническата партия обяви война на цяла България!

Прочети повече

Току-що! Огромен скандал в НС! МЕСТАН ПС…

28-09-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Огромен скандал разтърси Народното събрание току-що, едва броени минути след започването на днешните дебати!

Прочети повече

Откраднато от народа! ЛЮТВИ МЕСТАН има 1…

30-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Местан е милионер, а парите са крадени от народа, мълвят злите езици!Има 10 къщи в България, Турция и на други места по света, както и 3 частни електроцентрали в Цалапица...

Прочети повече

МАХАТ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ОТ БНТ-1! ШОК и…

06-12-2014 Калейдоскоп Без Цензура - avatar Без Цензура

ДПС попаднаха в мъртва хватка – първата стъпка да бъдат „изчегъртани” от политиката вече е направена!

Прочети повече

ЛЮТВИ МЕСТАН: ЩЕ СЕ БОРЯ ТУРСКИЯТ ЕЗИК д…

13-10-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Докато България ври и кипи в страсти около президентските избори, Лютви Местан пак си е наумил да прави турският език официален в България, предадоха наши изключително достоверни източници.

Прочети повече
Без Цензура

Автор: bez-cenzura.eu.Уеб сайт:bez-cenzura.eu/
нагоре

Открий бързо топ новините по тема: Популярни тагове

ДПС Скандал анализ антон хекимян арест ахмед доган бежанци би ти ви бой бойко бойко борисов болница борисов бтв българи българи, юнаци българия български политик видео въпроси гавра герб делян пеевски дете дост екшън задържане закани извънредно извънредно изявление изявление ин мемориам интервю ислямска държава крими криминале криминално кунева лютви местан мвр меглена кунева местан мигранти министър председател мъка наказание народно събрание нова нова тв нова телевизия нс пари парламент печал пловдив побой позор политик полиция почина премиер престъпление престъпление и наказание протест разследване скандали слави трифонов смърт снимка снимки софия срам страх съд темида трагедия траур турция убийство ужас ултраси уникални снимки уникално видео фейсбук фейсбук снимки хекимян хипотези цигани циганин шок

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в новинарски блог "Без Цензура"

Сайтът НЕ носи отговорност за съдържанието на коментарите, които публикуват читателите ни.

Съдържанието на Bez-Cenzura.eu е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс на Република България. Текстовете на новините, публикувани във bez-cenzura.eu, могат да се ползват само след писмено разрешение на собственика на сайта. Свържете се с екипа на сайта от тук.