БЕНОВСКА УНИЗИ до СМЪРТ ЛЮТВИ МЕСТАН! Направи го за смях! ВИЖТЕ всички неудобни въпроси, които му зададе!

БЕНОВСКА УНИЗИ до СМЪРТ ЛЮТВИ МЕСТАН! Направи го за смях! ВИЖТЕ всички неудобни въпроси, които му зададе!
Беновска пита Лютви Местан – Местан мълчи като т*ътка, с извинение – отговаря й Хюсеин Хафъзов, за да замаже положението някак си. Това се случи на пресконференция на бившия лидер на ДПС.


Ето какво пусна журналистката. Публикуваме целия й текст без редакторска намеса:
Беновска: Говорихте за това, че операцията, проведена срещу Вас, е за ликвидиране на врага, цитирам Ви буквално, на кого сте враг, не споменахте нито един път името на някой, бил той кой, който Ви е отстранил от Вашата длъжност, не споменахте името на Ахмед Доган, може ли да дадете от днешна гледна точка оценка на Вашите отношения и на това какъв е Доган в политиката, за да стане ясен конфликтът между Вас, ако има такъв? Споменахте много от вашите политики, изредихте ги в хронология и те точно така се бяха случвали по време на председателството Ви на ДПС, но на няколко пъти казахте „политиката, която съм водил“, искам да уточните това Ваши лични решения ли бяха, или те бяха решения на ръководството на партията, на съответните форуми, бяха ли съгласувани с почетния председател Ахмед Доган? Казахте, че трябва да се върне на власт избирателят, а не бизнес интересите на ДПС, кой обвинявате от тези, които Ви отстраниха от партията и от длъжност – Доган, Пеевски, кой – които не съхраняват интересите на избирателя, а бизнес интересите на ДПС? По своя воля или под натиск се подписахте под предложението Делян Пеевски да бъде избран за шеф на ДАНС? Защо не съгласувахте декларацията за сваления от Турция руски самолет с Ахмед Доган, маловажен ли Ви се стори този въпрос?
Лютви Местан, на пресконференция, състояла се днес, заяви позиции по следните теми:
На кого е враг, еднолично ли е взимал решения, или ги е съгласувал с почетния председател на ДПС Ахмед Доган? Кой не съхранява интересите на избирателя, а бизнес интересите на ДПС?
„Говорихте за това, че операцията, проведена срещу Вас, е за ликвидиране на врага, цитирам Ви буквално, на кого сте враг, не споменахте нито един път името на някой, бил той кой, който Ви е отстранил от Вашата длъжност, не споменахте името на Ахмед Доган, може ли да дадете от днешна гледна точка оценка на Вашите отношения и на това какъв е Доган в политиката, за да стане ясен конфликтът между Вас, ако има такъв? Споменахте много от вашите политики, изредихте ги в хронология и те точно така се бяха случвали по време на председателството Ви на ДПС, но на няколко пъти казахте „политиката, която съм водил“, искам да уточните това Ваши лични решения ли бяха, или те бяха решения на ръководството на партията, на съответните форуми, бяха ли съгласувани с почетния председател Ахмед Доган? Казахте, че трябва да се върне на власт избирателят, а не бизнес интересите на ДПС, кой обвинявате от тези, които Ви отстраниха от партията и от длъжност – Доган, Пеевски, кой – които не съхраняват интересите на избирателя, а бизнес интересите на ДПС?“, попита Илиана Беновска. „Достатъчно сгъстихте употребата на въпросителното „кой“, Вие го направихте това!“, започна своя отговор Лютви Местан и продължи, че що се отнася до описанието на образа на врага се е позовал на авторитета на Цветан Тодоров. Бившият лидер на ДПС беше категоричен, че обвинението към него за еднолично взимане на решения е било най-нелепото, което е чул по отношение на себе си, като стил на управление. Парламентарната група на ДПС и ЦОБ на партията са заседавали съвместно почти всеки вторник, обясни той, а когато това не е било възможно, в сряда по време на голямата почивка в парламента. Най-продължителни и съдържателни са били дебатите по въпроса за свалянето на доверието от кабинета „Орешарски“ и курса към предсрочни избори. Часове наред са били обсъждани алтернативни мнения, за да се стигне накрая до консенсусно решение. „Какво означава тук еднолично решение, познавате ме от 19 години – Местан и авторитарен са две абсолютни противоположности!“, категоричен беше Лютви Местан, като добави, че епитети като „авторитарен“ се използват, за да бъде ликвидиран отстраненият, както и да бъдат ликвидирани последващи негови действия. Това е механизъм, който в шахмата е известен като създаване на бити полета. „Ако възникне идея за учредяването на нов политически субект, той предварително трябва да бъде номиниран като „ислямистки“ или „протурски“, за да няма шанс да се случи!“, обясни още той. Местан категорично подчерта, че ако се стигне до сформирането на нов политически субект, той ще бъде в либерално-демократичното направление и ще има за основна цел евроатлантическото развитие на страната. Бившият председател на ДПС каза, че това е неговият отговор за това дали еднолично е взимал решенията, но много любопитно би му било какъв е отговорът на другите членове на парламентарната група на ДПС.
„Не ми отговорихте за оценката си за Ахмед Доган, той ли е онзи, който еднолично Ви изключи, или кой е той? Как ще успеете да съхраните този образ на това, че сте работили заедно, Ахмед Доган даваше ли своята благословия на Вашите политики? Кажете кой брани бизнес интересите на ДПС, а не политическите на избирателя?“, попита още веднъж Илиана Беновска, Лютви Местан отговори, че вече е дал отговор, че е съгласувал политиките с Ахмед Доган. Относно това кой брани икономическите интереси на ДПС, бившият председател на партията отговори: „Вие задавате непрекъснато риторически въпроси!“.
Хюсеин Хафъзов също се включи в разговора и каза, че свободата на словото позволява понякога да се забавят отговорите на въпросите. Затова вероятно по стратегически съображения в момента не може да се даде отговор на всички въпроси и добави: „Повярвайте, има такива отговори, за чиито въпроси дори не се сещате!“. Отговор трябва обаче да се очаква и от избирателя, защото той вече е започнал да надига глас. Хафъзов продължи, че избирателят на ДПС не трябва да бъде подценяван, той е бил обучаван 25 години да вярва в едно светло бъдеще, което може да бъде постигнато само чрез членство в ЕС и НАТО. ДПС попада в момента за пръв път в един ценностен разлом и отговорите на въпросите предстоят тепърва именно от избирателите. Избирателите на ДПС казват, че не искат Варшавски договор и СИВ отново, защото смятат, че техните интереси ще бъдат гарантирани от евроатлантическия съюз.
Лютви Местан заяви, че всички бизнес интереси намират начин да са на власт, но що се отнася до това кога е разбрал за системата от медийни бухалки трябва да каже, че през последните 15 – 16 дена ги усеща болезнено върху себе си, затова казва, че няма да го сломят. Той продължи, че от 19 години е част от българския парламент, 3 години е бил председател на партията, затова донякъде може да каже, че е бил част от тази система и би било политически безотговорно да не признае този факт. „Утехата за мен е, че това, което ми се случва, показва, че май не съм бил дотам част от тази система“, категоричен беше Местан. Той продължи, че освобождаването на политическата система от тези зависимости трябва да бъде най-важната задача на политическите партии, защото без реформиране на политическата система няма как да има реформиране и на другите системи.
Целият евроатлантизъм, който е проповядвал, е бил дълбоко премислен и искрен, друг е въпросът, че решенията, които са взимали, нямат никаква стойност, ако с една реч предколедна всичко това може да се занули. Местан обясни, че вече става ясно, че ДПС е устроено като партия така, че не може да понесе друг лидер, освен Ахмед Доган и това е основният проблем за понататъшното функциониране на партията. „Имах намерение да поискам на конференцията истинско съревнование за лидерството, защото докато тази партия не избере демократично своя лидер с пряк, таен вот на пресконференцията, тя няма да се демократизира!“, категоричен беше Лютви Местан, като добави, че самият той е бил посочен за лидер и няма самочувствието, че е бил избран за лидер.
„Посочилият реши, че с тази пионка е дотук и е време за отстраняването му!“, обясни Местан.
Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС.
Лютви Местан обясни, че когато е казал, че е бил част от системата, е имал предвид, че е участвал и във формализирането на подобни актове. Бившият председател на ДПС продължи, че предложението за избора на Пеевски е било внесено от Пламен Орешарски, а самото предложение е било подписано от Местан и Станишев. „По своя воля или под натиск го направихте?“, попита Илиана Беновска, Местан отговори, че вече е признал, че това решение е било неудачно и не е отчело публичните настроения и добави: „Не съм казал, че съм подписал това решение под натиск!“. На въпрос на един от присъстващи журналисти как би оценил влиянието на Пеевски в ДПС и в управлението на държавата, бившият председател на ДПС отговори, че отговорът се знае от почти всички български граждани и той е „значително“.
Съгласувал ли е декларацията за сваления от Турция руски самолет с Ахмед Доган?
Лютви Местан обясни, че е съгласувал всички важни решения с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, както и с колегите си от ПГ на ДПС, но в парламента решенията понякога трябва да се взимат и експронто. „И декларацията за руския самолет ли беше съгласувана с Ахмед Доган?“, попита Илиана Беновска, Лютви Местан отговори, че конкретното съдържание на декларацията не е било съгласувано с Ахмед Доган. На въпроса на Илиана Беновска маловажен ли му се е сторил този въпрос, за да не го съгласува с почетния председател на партията, той отговори, че декларацията е била написана в парламентарната група с прякото участие на неговите колеги и тази обща воля струва не по-малко. Лютви Местан продължи, че въпросът не е маловажен, но позицията му се е сторила естествена за партия, която заявява за себе си, че е евроатлантическа. Той продължи, че не е очаквал, че е възможно Ахмед Доган да постави под съмнение правилността й. Бившият председател на ДПС заяви, че в момента на отричането на правилността на декларацията пред него се е сринал цял един свят. Той заяви категорично, че българският национален интерес е свързан с ЕС и НАТО и не би могъл да провежда друга политика. Затова смята, че правилно е бил изключен. „Да, отивам си заради декларацията и съм горд, че си отивам заради тази декларация. Оценката за ДПС като олигархична партия на проруските интереси не е моя оценка, аз съм се борил срещу тази оценка, тя беше дадена в една публикация на „Ню Йорк Таймс“ преди година, не може партията да стои с това петно и всичките усилия за изтриването на това петно в един миг, с една реч бяха заличени и точно това няма да разбере избирателят на ДПС!“, завърши своята пресконференция Лютви Местан.

Сподели във Фейсбук - Без Цензура

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН ИЗНАСИЛИ 20-годишна бълг…

31-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Кошмар край Петрич! Циганин изнасили брутално 20-годишно момиче! Гарата в село Митиново е под обсада! На място гъмжи от полиция, има и екип на Спешна помощ.Ето кой е извергът!

Прочети повече

Гореща новина! ПОЛИЦАЙ ЗАСТРЕЛЯ ЦИГАНИН …

18-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Униформен уби на място циганин крадец, защото престъпникът извадил хладно оръжие и се опитал да окаже съпротива на органите на реда!

Прочети повече

Току-що! ЦИГАНИН ЗАКЛА БЪЛГАРИН в София…

04-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Нечувана наглост!Циганин се опита да отреже главата на българин в София посред бял ден!

Прочети повече

Само преди минути! Скандал в bTV! ЦИГАНИ…

07-04-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Циганин се закани с убийство в национален ефир, пред погледа на цяла България!Огромният скандал избухна в Би Ти Ви само преди броени минути!

Прочети повече

Преди броени минути! Извънредна новина! …

11-02-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Само преди броени минути линейка е откарала в болница изнасиленото 4-годишно момиченце с кървящи гениталии!

Прочети повече

Боят настана! ДПС на КОЛЕНЕ! ЛЮТВИ МЕСТА…

22-10-2014 Калейдоскоп Без Цензура - avatar Без Цензура

ДПС за пръв път е натикана в миша дупка от последните 25 години насам! Етническата партия е на колене!

Прочети повече

ШОК! ЛЮТВИ МЕСТАН ПОКОСЕН от ИНФАРКТ!

29-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Местан е бил в болница, сам е потърсил лекарска помощ!Изгоненият бивш лидер на етническата партия крие тази информация от електората на ДПС, защото все още се надява да отцепи част...

Прочети повече

Преди броени минути! АНТОН ХЕКИМЯН ВЗРИВ…

08-05-2015 Калейдоскоп Без Цензура - avatar Без Цензура

„Г-н Местан, защо КТБ я свързват с ДПС? Защо не я свързват с мен? Защо напуснахте парламента, когато депутатите отдаваха почит на загиналите 1.5 милиона арменци, избити през 1915 г. в Турция”...

Прочети повече

Гореща новина! Преди броени минути! ИЗВЪ…

24-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Падна главата на Лютви Местан! Без-цензура.еу позна - не само пръв, преди всички, но и единствен от медиите в цяла България, че Местан ще бъде позорно изгонен и ще бъде...

Прочети повече

На учредяването на ДОСТ: ТУК ЩЕ СЕ ГОВОР…

11-04-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Партия ДОСТ е тежка провокация към българската държавност – учреди се на турски език в сърцето на България, в столицата на България, разгневи се евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на...

Прочети повече

ВИЖТЕ ГО! Това е биячът от ДПС, пребил б…

05-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

България е възмутена!Пореден циганин грубо и нагло наруши законите, като преби българин, заплаши го с изнасилване и го накара да яде сурова риба!

Прочети повече

ЛЮТВИ МЕСТАН: ЩЕ СЕ БОРЯ ТУРСКИЯТ ЕЗИК д…

13-10-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Докато България ври и кипи в страсти около президентските избори, Лютви Местан пак си е наумил да прави турският език официален в България, предадоха наши изключително достоверни източници.

Прочети повече

МЕСТАН ОБИЖДАН от членове на ДПС! Нарича…

29-10-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

ОГРОМНО УНИЖЕНИЕ ПРЕЖИВЯ ЛЮТВИ МЕСТАН!Лидерът на ДПС беше наречен в лицето „боклук” от членове на етническата партия – от своите, а не от някои партийни врагове!

Прочети повече

Скандал в bTV! Експерт каза: ЩЕ УБИЯТ ДЕ…

22-02-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Пеевски може да бъде убит – не му го пожелавам, защото е млад човек, но лично аз прогнозирам трупове по улиците на София, каза Осман Октай, прочут с изключително точните...

Прочети повече

ЛЮТВИ МЕСТАН КРИЕ 50 МИЛИОНА ЛВ. В ТАЙНА…

06-07-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Местан има 3 електроцентрали, няколко хотела и други къщи, като имотите му в България и Турция били общо 10 – но до един баровски.Както казват хората, къщи-мечта – за милиони.

Прочети повече
Без Цензура

Автор: bez-cenzura.eu.Уеб сайт:bez-cenzura.eu/
нагоре

Открий бързо топ новините по тема: Популярни тагове

ДПС Скандал анализ антон хекимян арест ахмед доган бежанци би ти ви бой бойко бойко борисов болница борисов бтв българи българи, юнаци българия български политик видео въпроси гавра герб делян пеевски дете дост екшън журналист задържане извънредно извънредно изявление изявление ин мемориам интервю ислямска държава крими криминале криминално кунева лютви местан мвр меглена кунева местан мигранти министър председател мъка наказание народно събрание нова нова тв нова телевизия нс пари парламент печал пловдив побой позор политик полиция почина премиер престъпление престъпление и наказание протест разследване скандали слави трифонов смърт снимка снимки софия срам страх съд съчувствие темида трагедия траур турция убийство ужас ултраси уникално видео фейсбук фейсбук снимки хекимян хипотези цигани циганин шок

За авторските права в новинарски блог "Без Цензура"

Сайтът НЕ носи отговорност за съдържанието на коментарите, които публикуват читателите ни.

Съдържанието на Bez-Cenzura.eu е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс на Република България. Текстовете на новините, публикувани във bez-cenzura.eu, могат да се ползват само след писмено разрешение на собственика на сайта. Свържете се с екипа на сайта от тук.