Едни се раждат, за да бъдат ГЕРОИ. Други се раждат да бъдат ПРЕДАТЕЛИ

МВР В КОЛАПС! ПОЛИЦАИТЕ ОСТАВАТ БЕЗ ПАРИ! Трябва ли да се вземат 20-те заплати на полицаите?

МВР В КОЛАПС! ПОЛИЦАИТЕ ОСТАВАТ БЕЗ ПАРИ! Трябва ли да се вземат 20-те заплати на полицаите?
МВР е на път да изпадне в пълен колапс. Това става ясно от заседанието на Съвета за социално партньорство, проведено в петък, научихме от източници в системата. На него се разбраха няколко шокиращи неща. А те са, че полицаите остават без униформи, без топло и без пари.


На първо място се орязват привилегиите на всички служители, като 20-те заплати, които се взимаха при пенсиониране вече ще са само мираж. 
Усещането от няколко месеца, че нещата не отиват на добре, накара хората масово да си тръгнат. 
В момента  напускащите са с 200% повече от миналата година, сочи статистиката  на МВР.
Това дава ясен знак, че ведомството тотално се обезкървява.
Проблем ще има и при изплащането на обезщетенията, тъй като сумата космически ще набъбне. 
Само за месец октомври са подадени 800 заявления за напускане и пенсиониране.
Странното е, че 15% от тях са от  администрацията, а останалите от  млади действащи ченгета. Проблемът с униформите се връща с пълна сила, защото няма да има, поне засега.
Отгоре на всичко на  блюстителите на реда ще им се наложи да зъзнат през зимата, защото не са сключени още договорите за отопление.
Едно от нещата, което предизвика истински  гняв в органите на реда е фактът, че парите, които се отпускаха на тримесечие по т. нар.
Система за управление  на цели и бяха между 200 и 300 лв ., сега стават 9 лв . с наложен данък от 10 % и то на година.
Няма надежда да се подобрят и условията на труд, които на места са повече от  плачевни.   Колите, които се използват на границата и половината от тях да развалени, ще бъдат ремонтирани най-рано след две години. Пари за ремонт на сградите също няма да има. За това бил даден съвет шефовете на дирекции да участват по програми за енергийна ефективност. Любопитното е, че те нямат право да теглят заеми, за да финансират програмата. От МВР  запазиха пълно мълчание за срещата в петък. За сметка на това присъстващите синдикалисти споделиха на колегите си какво точно е станало в специализирания интернет  форум.
 
Един от тя е зам.-председателя на най-големия синдикат в МВР- СФСМВР  Борислав Мазнев
 
Ето какаво пише той едно към едно:
 
Мога да ви напиша доклад с всичките лъжи и глупости които се казаха днес от МВР:
по т. 1. Наредба 592/15г. - няма да бъде обнародвана нова. Запазва се настоящото "прееб@но" положение. Въпреки представените Становище от НОИ и Наредба за раб. време в МП ( предоставена ни от колегите от ССЗБ), получихме реплика от МВР - съдете ни, не ни интерисува.
по т.2 Намаляване на ССД - причини и основания? Отговор от ДПУБ - Пеев - не е вярно ,че са намалени , даже напротив увеличени са. МВР е дало на дирекциите повече пари. Защо ви се намаляват - питайте директорите, сумите за ССД се дават по преценка на ръководителя на съответната структура и не могат да бъдат фиксирани или вкарани в основната заплата. ДПУБ не може да каже дали сумите за ССД през 2016г. ще бъдат увеличени, както и да представят официална справка какви лимити са били отпуснати по структури и как са усвоени. МВР няма визия за промяна на Наредбата за ССД , поради липса на ресурси.
по т.3 МВР категорично заявява, обезщетенията при пенсиониране няма да бъдат променени!!!???!!!??? От МВР е представено становище в МС и в него няма насоки за намаляване на обезщетенията. На поставен лично от мен неколкократно въпрос: ЗАЩО МВР НЕ ОПРОВЕРГАВА МФ ( В. ГОРАНОВ) ПО ОТНОШЕНИЕ НА НАМАЛЯВАНЕ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТ??? ( Поне 4-5 пъти попитах!) В отговор получихме мълчание или мрънкане, че това са виждания на Горанов, но не и на правителството.
На поставен от СФСМВР въпрос: Това поредната скрита оптимизация ли е ? Последва неловко мълчание. Отговор не получихме или по-скоро получихме, но на по-късен етап.
по т.4. НСГ поставиха 2 въпроса:
- да се премахне предложението е ЗДБ-2016 за премахване на безплатното пътуване на ЛРТП и админ. държ. служители. Отговор от МВР - това може да се реши само от НС.
- ще бъдат ли увелични заплатите на ЛРТП, тъй като МРЗ доближава заплащането на ЛРТП в МВР. Отговор от МВР - Не, няма да се увеличат. МРЗ все още не е достигнала заплатите на ЛРТП в МВР.
Поставен въпрос от СО:
- ще бъдат ли намалени парите за храна (порциона 120лв.)? Отговор от МВР - порциона няма да се намалява. ( виж гласуван днес от МС проект на ЗДБ - 2016! )
- Какви ще са сумите по СУЦ? Отговор от МВР - СУЦ ще има , но не се знае какви са сумите - коментира са размер от 9 лв. на човек с наложен данък (10%).
- Кога ще бъдат осигурени униформи и ремонт на сградите. Отговор от МВР: Няма униформи! Пари за ремонт на сградите - директорите да кандидатстват по програми за енергийна ефективност , т.е. да теглят заеми (нещо на което нямат право).
- Граница - преговаря се с ЕК за отпускане на 2 милиона евро , които ще се използват за ремонт на авариралите МПС, което ще стане евентуално след 2 години.
- ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ - масови напускания и пенсионирания? Каква е визията на МВР. Отговор от МВР: Наблюдаваме динамиката на този процес, фактите са повече от тревожни: за м.септември са напуснали 537 човека, средно 120-130 човека напускат месечно. Увеличението на напускащи е 200% в сравнение с миналата година. Ф. Гунев ( извън заседнаието) - за м. Октомври има подадени над 800 заявления за напускане и пенсиониране , от тях 15% административни , останалите мл. изпълнителски длъжности. Стартират конкурси в рамките на 2-3 месеца за: 250 човека за пожарната , 150 за гранична полиция, около 300 щата за ОДМВР и Жадармерия.
- ОТОПЛЕНИЕ през зимния сезон ? Отговор от МВР - Нямаме договори за тази година, няма осигурено гориво за отопление!!!
- предвижда ли се увеличение на заплатите през 2016г. ? Отговор от МВР - поискали сме 10 000 000лева, но те няма стигнат дори за изплащане на дължимите обезщетения за напусналите и пенсионираните.
Край на доклада!!!
Веднага след приключването на ССП "получихме" и гласуван днес от МС проект на ЗДБ - 2016 със следните предвиждани промени:
1. Премахване на коефициента за прослужено време в МВР за ДС - с което месечно заплащането ще падне около 200 до 400лева;
2. Премахване на добавката за работа в МВР за ЛРТП;
3. Порциона ще се определя със ЗДБ по предложение на МФ;
4. Безплатно пътуване в гр. транспорт - само за ДС по ЗМВР;
5. Намаляване дните платен годишен отпуск от 30 на 20;
6. Премахване на допълните възнаграждения (ССД, порцион и др.) при отпуск;
7. Редуциране на заплатите ( обезщетенията ) при пенсиониране от 20 на до 10 ( -50%).
На коя част от доклада ще повярвате ? Аз лично на втората.
А на тези от вас, които останат на работа в МВР препоръчвам да прочетат стенограмата от ССП.
frognews.bg

Сподели във Фейсбук - Без Цензура

БЪЛГАРИН УБИ ЦИГАНИН КРАДЕЦ, заловил го …

07-09-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Народът взима правосъдието в своите ръце, след като държавата абдикира тотално и не иска да защитава българите от ставащите все по-нагли цигански набези!

Прочети повече

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН ИЗНАСИЛИ 20-годишна бълг…

31-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Кошмар край Петрич! Циганин изнасили брутално 20-годишно момиче! Гарата в село Митиново е под обсада! На място гъмжи от полиция, има и екип на Спешна помощ.Ето кой е извергът!

Прочети повече

Гореща новина! ПОЛИЦАЙ ЗАСТРЕЛЯ ЦИГАНИН …

18-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Униформен уби на място циганин крадец, защото престъпникът извадил хладно оръжие и се опитал да окаже съпротива на органите на реда!

Прочети повече

Току-що! ЦИГАНИН ЗАКЛА БЪЛГАРИН в София…

04-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Нечувана наглост!Циганин се опита да отреже главата на българин в София посред бял ден!

Прочети повече

Само преди минути! Скандал в bTV! ЦИГАНИ…

07-04-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Циганин се закани с убийство в национален ефир, пред погледа на цяла България!Огромният скандал избухна в Би Ти Ви само преди броени минути!

Прочети повече

Само преди минути! ВИКТОР НИКОЛАЕВ се ИЗ…

25-05-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Да не ви изсъхне ръката, г-н Местан?Цяла България чу, че се заклехте: „Да ми изсъхне ръката, ако някой ден я вдигна срещу ДПС!”.Да не останете сега с една ръка?, подигра...

Прочети повече

МЕСТАН ОБИЖДАН от членове на ДПС! Нарича…

29-10-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

ОГРОМНО УНИЖЕНИЕ ПРЕЖИВЯ ЛЮТВИ МЕСТАН!Лидерът на ДПС беше наречен в лицето „боклук” от членове на етническата партия – от своите, а не от някои партийни врагове!

Прочети повече

Извънредно! МЕСТАН се бои да не бъде УБИ…

23-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Преврат в ДПС!Лютви Местан с опит да подари етническата партия на Ердоган!Ахмед Доган е повече от бесен!

Прочети повече

ВЪЛЦИТЕ не биха се снимали с МЪРТВИЯ ЛЮТ…

10-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Ако вълците имаха слука край яз. "Студен кладенец" и бяха убили лидера на ДПС Лютви Местан, те никога не биха се снимали с трупа му, нито биха се хвалили в...

Прочети повече

Гореща новина! Преди броени минути! ИЗВЪ…

24-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Падна главата на Лютви Местан! Без-цензура.еу позна - не само пръв, преди всички, но и единствен от медиите в цяла България, че Местан ще бъде позорно изгонен и ще бъде...

Прочети повече

ТОКУ-ЩО! ПРЕБИХА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК! Наро…

06-06-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Недоволен от политиците, които го управляват, народът взе правосъдието в своите ръце!Или става дума за политическа провокация и кървава разправа с неудобен политически противник?Прочетете този материал и преценете сами!

Прочети повече

КЪРВАВИ ИЗБОРИ! ЛИДЕР на ГЕРБ ПРЕБИТ от …

28-10-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Лидер на ГЕРБ беше смазан от бой от привърженици на ДПС!Той е бил бит по политически причини.Всички запознати със скандалната кървава драма твърдят, че лидерът на ГЕРБ е бил бит...

Прочети повече

Местан УНИЗЕН ДО СМЪРТ в Джебел! Лидерът…

20-05-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Лютви Местан беше принуден да преживее най-голямото унижение в своя живот, след като 10 000 човека го освиркаха на площада в Джебел, а след това крещяха в лицето му „Менте!”...

Прочети повече

ПОДЛОГАТА НА ДПС Петър Чобанов ПУБЛИЧНО …

13-07-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Бившият министър от кабинета Орешарски Петър Чобанов, който предпочете да сложи фес и да стане депутат от ДПС, трябваше да изтърпи най-голямото унижение в живота си.

Прочети повече

ШОК! ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ СТАВА МИНИСТЪР!

14-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Не, не е абсурд, а възможност със съответни железни аргументи!Делян Пеевски ще е новият правосъден министър. На мястото на Христо Иванов!

Прочети повече
Без Цензура

Автор: bez-cenzura.eu.Уеб сайт:bez-cenzura.eu/
нагоре

Открий бързо топ новините по тема: Популярни тагове

ДПС Скандал анализ антон хекимян арест ахмед доган бежанци би ти ви бой бойко бойко борисов болница борисов бтв българи българи, юнаци българия български политик видео въпроси гавра герб делян пеевски дете дост екшън задържане избори извънредно извънредно изявление изявление ин мемориам интервю ислямска държава крими криминале криминално кунева лютви местан мвр меглена кунева местан мигранти министър председател мъка наказание народно събрание нова нова тв нова телевизия нс пари парламент печал пловдив побой позор политик полиция почина премиер престъпление престъпление и наказание протест разследване скандали слави трифонов смърт снимка снимки софия срам страх съд темида трагедия траур турция убийство ужас ултраси уникални снимки уникално видео фейсбук фейсбук снимки хекимян хипотези цигани циганин шок

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в новинарски блог "Без Цензура"

Сайтът НЕ носи отговорност за съдържанието на коментарите, които публикуват читателите ни.

Съдържанието на Bez-Cenzura.eu е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс на Република България. Текстовете на новините, публикувани във bez-cenzura.eu, могат да се ползват само след писмено разрешение на собственика на сайта. Свържете се с екипа на сайта от тук.