Едни се раждат, за да бъдат ГЕРОИ. Други се раждат да бъдат ПРЕДАТЕЛИ

ТОКУ-ЩО! ИЗВЪНРЕДНО ИЗЯВЛЕНИЕ НА БОЙКО БОРИСОВ разтърси България! Вижте какво каза премиерът за Давутоглу, Слави Трифонов, Плевнелиев, изборите и олигархията!

ТОКУ-ЩО! ИЗВЪНРЕДНО ИЗЯВЛЕНИЕ НА БОЙКО БОРИСОВ разтърси България! Вижте какво каза премиерът за Давутоглу, Слави Трифонов, Плевнелиев, изборите и олигархията!
"Виждате ли защо искат да ни скарат с Цветанов - за да стане като с Давутоглу и Ердоган", каза министър-председателят.


- Добър ден на всички. Намираме се в кабинета на премиера на България г- Бойко Борисов. Благодарим му, че отдели час от ценното си време за публиката на най-четения новинарски сайт в България и веднага започваме по същество. Използвам актуалния повод от това, че току-що беседвахте с представители на българи в чужбина.
Вчера Радан Кънев също е говорил с тях в Брюксел, което съобщиха медии, и е заявил, че настъпва края на ГЕРБ въз основа на това, че има тежък конфликт между Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

- Ние досега бяхме заедно с Цветанов на срещата в другата зала.
Отдавна вече не го коментирам.
Моят край е идвал много пъти. И като главен секретар ме отписваха, и после като паднахме от Тройната коалиция, въпреки спечелени избори, пак ме отписваха.
Това е Божа работа. Каквото Господ каже, това става. Така че оставям на неговите си мисли, прогнози, врачуване и каквото иска да говори. На никого аз не предвещавам края, защото само Господ разполага с нашия край, а и с началото ни.
Иначе досега бяхме с представители на различни сдружения, с които говорихме по Избирателния кодекс и мина много добре. Доволен съм, защото успях до голяма степен да им покажа колко несправедливо бяха прехвърлени упреци към нас. С този Избирателен кодекс, който заварихме от Тройната коалиция, ние се явихме на местните избори. ГЕРБ не е променял начина, по който се провеждат избори в България.
Сега трябваше да се промени, заради референдума, който президентът пусна. И в този кодекс всички опитаха да си вкарат поети пред техните избиратели ангажименти. Например изборите да не са в един ден с референдума, беше на БСП. Само че в публичното пространство се заговори, че едва ли не нас ни е страх от някого и искаме да го вкараме в различно време от президентските избори.
Референдуми обаче ще има не само в тези избори и затова се намесих, за да се направи така и парламентът да реши с нашата парламентарната група, че те да се провеждат в един ден. И парите, които спестяваме от един допълнителен референдум – около 20 млн. лв. приблизително, вчера ги пратихме в Северозападна България, за да подобрим инфраструктурата.

- Марешки също е внесъл искане за референдум.

- Ако трябва по няколко референдума да имаме на година, ще бъде доста интересно. Но това не е лошо, защото питаш народа и хората се произнасят и колкото и да е скъпо, има смисъл.
Друго важно нещо в този избирателен кодекс бяха секциите в чужбина. Оттам дойдоха и страховете на българите главно от Турция, някои сведения за манипулации, които имаше, дори касиране на избори. Патриотичния фронт много настояваше да бъдат въведени малко ограничения в самите изборни секции. Това е нещо,  от което ГЕРБ най-много губи, защото над 40 000 души са гласували за ГЕРБ в чужбина.
Сега се разбрах с тези хора, че ще разговарят и с Валери Симеонов и Каракачанов и след това да намерим начин да не страдат българите в чужбина от това, че ще им бъдат причинени неудобства там, където няма консулски и дипломатически служби.

- Това означава ли, че ще паднат ограниченията?

- Нека да минат всички тези преговори. Още не мога да съм категоричен какво ще стане. Надявам се да намерим разумен компромис и да бъдат удовлетворени  нашите сънародници в чужбина, защото имат конституционно право да гласуват. Това е и начин, макар и не единствен, да запазят връзката с България.

- Очаквате ли по тази линия консолидация на някакъв етнически вот в България, все пак вече имаме три турски партии – ДОСТ, ДПС, партията на Корман Исмаилов…?

- От една страна това е така, защото най-вероятно се очакват гласове оттам. В същото време пък са прави тези, които казват, че това са български граждани с български паспорти, насилствено принудени на напуснат България и условията им за гласуване, че бъдат по-тежки.
Води се такъв диспут и не знам къде е най-правилното решение. Има една поговорка: Заради бълхата да се изгори цял юрган, или… За съжаление много късно се намесих в този процес чисто партийно. Вече бяха минали преговорите с другите партии в парламента и се създаде проблем.

- Защо се налага винаги лично да се намесвате, да гасите пожари?

- Защото като възникне проблем, той се казва при мен. Избирателния кодекс е нещо изцяло парламентарно, но по силата на това, че съм председател на партията ГЕРБ, чиято е най-голяма парламентарна група, трябва да се намеся в политическото решение.

- Събрахте всички лидери и решихте проблема ли? Как стана това?

- Казахме си много работи. Включително, че с ограничаването на възможност за гласуване в много от избирателните секции, където са свикнали хората да гласуват и там се вдигна избирателната активност на българите в чужбина, в момента им се утежнява начина на гласуване.
Възложих и на външния министър да проучи въпроса, да проведем и още разговори с коалиционните партньори и ще видим какво решение ще се вземе. Държавата и народа са едно и няма лошо да се променят нещата в зависимост от това какво искат мнозинството от хората. Това е целта на демокрацията – мнозинството да е доволно.

- Често обаче ви обвиняват в това, че отменяте някакви решения, включително ваши собствени, само заради недоволството на някаква група хора.

- Всъщност кои са тези решения?

- Да кажем – с палатките…

- Да, едното беше с палатките и къмпингуването. Като се замислим обаче колко трудно направихме правителство и успокоихме хората, за да има стабилност, това едва ли е най-големият проблем.
Има хора, които са свикнали да къмпингуват и така да си почиват през отпуската и имат право на това. Говорих с много приятели, които къмпингуват и те питат - всичко ли решихте, та и това. И ето, че се отмени и хората се успокоиха.
Други, като на моторджиите, например, много ме възмутиха, отивайки пред парламента с мотори за по 100 хил. долара сигурно и облекла за по 4-5000 лв. и в същото време за половин година искат да плащат данъци. Но времето се променя, зимите са меки и виждате, че си карат мотори целогодишно.
Освен това дали им е хубаво и приятно на хората, като минават и бръмчат нощно време? А видите ли - и данък не искат да плащат.

- Не се поддавате на рекета на „Орлов мост”, така ли?

- Да, в същото време, когато хората срещу нас имат аргументи, защо да не се отстъпи и да се вземе по-правилно решение? Инатът на кого помага? Това е нашата държава и ние заедно трябва да решим, което е най-добро. От враждуващи страни и войни в България, във всяка сфера като погледнеш, ужасни отношения има.

- Играете като национален обединител и в тази връзка ще ви попитам, чисто като процентно съотношение, има ли някакъв шанс и вероятност да се кандидатирате на президентските избори? 

- Към днешна дата вероятността е 0, към октомври – пак 0. Ще обясня защо.  Действително човек би се поблазнил от възможността да извърви кариерно тази стълбица – главен секретар, кмет, премиер и президент. Работата е доста по-спокойна и няма такава тежка оперативност, всеки проблем да идва тук…
Първият ми аргумент е, че съм отговорен човек и съм поел отговорност пред хората и партиите, които ни подкрепят да има стабилно правителство и трябва да мисля как това би се отразило хипотетично. Да изляза и да им кажа, че от утре ще търсим друг премиер, защото аз ще се кандидатирам за президент. Ще настъпи политическа криза.
В самата партия също ще стане това, защото президентът е надпартиен и трябва да сменяме и ръководството в партията.
Рисковете са доста за страната. А и аз когато имах най-големите възможности на предишните и по-предишните президентски избори, да не говорим, когато бях главен секретар и имах 90% рейтинг, не се явих. Затова казвам, че процентът е нула.
А и сега съм затруднен от много хора да трябва да избирам и имам пак такава отговорност. Убеден съм, че Фандъкова ще спечели президентски избори. Но тя носи отговорност пред софиянци, които я избраха преди няколко месеца и трябва да отидем на местни избори в най-големия град. Затова не й разглеждам кандидатурата.
Митко Николов в Бургас – демократ, успял и със сигурност ще спечели. Защото и много десни хора, а и останалите, го подкрепят. Той има 60-70% подкрепа.

- Бургас е витрина на България.

- Да, и шансовете са му огромни. Но пък толкова проекти се правят в Бургас и той се справя добре, че трябва и за това да мисля. Трудно ще му намерим такъв добър заместник.

- Да разбираме ли, че не разглеждате Плевнелиев като вариант?

- С президента съм се разбрал  и сме говорили до юни-юли да се уточним. Както виждате аз си говоря за моите хора, които са в партията. Нямам право да изляза и да кажа: Бих кандидатирал от ГЕРБ сегашния президент. Не е правилно и не сме водили такъв разговор.
Затова сега си тълкуваме вътре в партията възможностите.
Разбрали сме се, че до юли имаме много международна работа и срещи и по тази тема ще говорим след това. Тогава идват и ваканциите. Дотогава имаме срещи с германския президент, други държавни глави, голям форум и въобще много работа.

- Не е ли късно? В Америка например кампанията тече цяла година.

- Изобщо Америка не ми е пример за водене на предизборна кампания. Това, което наблюдавам и гледам, показва, че дори са ни задминали нас, българите. Тук винаги има чалги, компромати и какво ли не, а сега те са ни изпреварили американците и в това отношение.

- Кога ще са следващите избори, г-н Борисов? През 2018 г. трябва да поемем председателство в ЕС и в тази връзка, планирате ли да изтеглите по-рано изборите?

- Не, правителството трябва да си изкара мандата и ако ме питате, това е най-добре за държавата – стабилност. Надявам се, че ще имат разум всички политически партии. А и точно заради председателството трябва много да се работи догодина и да се изпълнят големи задачи, които има държавата, за да председателства Европейския съюз.
Трябва да се спрем на голяма сграда – най-вероятно това ще е НДК, доста пари трябва да се дадат за промяна на парламента и парламентарната зала да дойде тук в Партийния дом, стотици автомобили и охранители от НСО да се осигурят. Логистиката е сериозна, преводачи трябват… Много работа е това. Освен това трябва да се организира културна програма, която да покажем в това време, когато всички държавни глави ще идват тук.

- Но в момента сякаш изглежда, че управлявате безалтернативно. Няма опозиция и алтернатива на ГЕРБ в този момент . Кого припознавате като опозиция?

- БСП и ДПС. Това са двете сериозни партии и те са алтернатива на ГЕРБ.

- А един телевизионен шоумен и неговите амбиции?

- Едно е да водиш тв шоу, да водиш интервюта, а съвсем друго е всеки ден да търсиш пари, да правиш проекти, да строиш, да се занимаваш с армия, полиция…

- Не бихте се притеснили, ако този човек излезе на избори по някакъв начин?

- Не. Едно е да си имаш няколко часа в телевизията и да си говориш каквото искаш и даже да не могат да се осъдят, защото са скечове и майтапи и е несериозно да тръгнеш да се занимаваш, и в същото време да застанеш да говориш за екипа и програмата си и как ще намериш парите за осъществяването й.

- Но той вече има политическа и икономическа подкрепа. Радан Кънев го е представил пред българите в Брюксел като алтернатива на ГЕРБ…

- Кого?

- Слави Трифонов.

- Добре дошъл е. Радан Кънев да не е станал импресарио? Всеки е добре дошъл на изборите.

- Допускате ли, че зад този политически проект – на Слави Трифонов, стоят икономическите интереси на олигарси, ощетени от спрените обществени поръчки?

- Мога да говоря само с факти и не бих казал нещо, което не знам или се съмнявам, или съм чул. Не ми отива и никога не съм го правил. Самият аз съм участвал в тези предавания, били сме и приятели в определен период, като шоумен го уважавам.
Вие помните, че Костов го спира това предаване, какви ли не трансформации правиха, докато, когато управлява ГЕРБ, той е във вихъра си на яростна критика срещу нас всеки ден. На обяд час и половина, и вечер час и половина и никой не му е казал и една дума. Така че демокрацията и свободата на словото е в пълния си обем защитена. Но ако от шоу се превръща в партия или политически проект, правилата трябва да важат за него, както и за нас.
В този си вариант, каквото и да говори за нас, го приемаме, защото е демокрация. Но ако това е платформа за нещо, не е правилно. Въпреки че и това сме го виждали с Бареков. Телевизия, шоу, концерти, олигарси отзад и след един-два месеца  хайде в Брюксел и всичко друго приключи…

-  Вие не казвате, но все пак ние сме го и писали, така че можем да кажем, че има данни за подобно обединение на икономическите кръгове, които стоят зад този политически. Става дума за кръгове, чиито интересни засегнахте, спирайки обществените поръчки.

- В България много се говори за кръгове и кръгчета. Аз знам, че като се спрат едни поръчки и се изтъргуват наново, първо е добро за обществото, а и по-важното, което е стават явни.
За радост има много медии и все някоя напише нещо. Като се провери и докаже нещо, веднага спираме и действаме. В това отношение медиите като коректив са факт и аз се влияя много от тях, защото все пак много журналисти има, които правят разследвания. Например, със спирките преди няколко дни видяхте какво стана и колко народ си отиде…
Казват ми сега, че Давутоглу е подал оставка, което действително е новина.

- Какво означава това? Да го коментираме на живо сега…

- В последните месеци целият Европейски съюз работихме много близко с него и той беше през цялото време на съветите и мисля, че това ще има отзвук. Най-малкото когато се подават оставки от президент или премиер, в никакъв случай не остава без последици.

- За България какво означава това? Все пак това е архитектът на Стратегическата дълбочина, по която се движеше политиката на Анкара в последните години.

- Още не знам какво се е случило. Най-малкото това означава сътресение в управляващата партия в Турция, когато първият и вторият човек в нея не се разбират.
Не случайно тук има толкова желание и амбиции да ни скарат с Цветанов, защото не може да мине без трус такава раздяла. Но мога да ги уверя, че той си знае мястото и имаме уважение. Знае, че в определени моменти, когато счита, че е прав, с отстоява позицията. Това не означава, че не ме слуша, а и на мен не ми трябва такива безропотни хора да ме слушат. Много пъти е печелил и басове от мен и се оказва, че е прав. Не тропам по масата.
Автори: Звездомира Мастагаркова, Недялко Недялков
Източник: pik.bg, pik.tv

Сподели във Фейсбук - Без Цензура

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН ИЗНАСИЛИ 20-годишна бълг…

31-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Кошмар край Петрич! Циганин изнасили брутално 20-годишно момиче! Гарата в село Митиново е под обсада! На място гъмжи от полиция, има и екип на Спешна помощ.Ето кой е извергът!

Прочети повече

Гореща новина! ПОЛИЦАЙ ЗАСТРЕЛЯ ЦИГАНИН …

18-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Униформен уби на място циганин крадец, защото престъпникът извадил хладно оръжие и се опитал да окаже съпротива на органите на реда!

Прочети повече

Току-що! ЦИГАНИН ЗАКЛА БЪЛГАРИН в София…

04-08-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Нечувана наглост!Циганин се опита да отреже главата на българин в София посред бял ден!

Прочети повече

Само преди минути! Скандал в bTV! ЦИГАНИ…

07-04-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Циганин се закани с убийство в национален ефир, пред погледа на цяла България!Огромният скандал избухна в Би Ти Ви само преди броени минути!

Прочети повече

Преди броени минути! Извънредна новина! …

11-02-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Само преди броени минути линейка е откарала в болница изнасиленото 4-годишно момиченце с кървящи гениталии!

Прочети повече

Преди броени минути! ДОГАН ВЗРИВИ Фейсбу…

03-01-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Ахмед Доган публикува едно към едно, без никаква цензура цялото си слово, с което отряза главата на Лютви Местан!

Прочети повече

На учредяването на ДОСТ: ТУК ЩЕ СЕ ГОВОР…

11-04-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Партия ДОСТ е тежка провокация към българската държавност – учреди се на турски език в сърцето на България, в столицата на България, разгневи се евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на...

Прочети повече

ШОК! НЕЩО СТРАШНО СЕ СЛУЧВА С ЛЮТВИ МЕСТ…

27-10-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Голяма трагедия за Лютви Местан!Лидерът е на ДПС е на път да преживее най-голямото унижение в своя живот, както и най-тежкото си крушение!

Прочети повече

КЪРВАВО ПИСМО до Сидеров, Местан и депут…

31-10-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Една смела българска студентка написа кърваво писмо до всички политици – включително и до тези, които се пишат български депутати, а обслужват чужди интереси – става дума за народните представители...

Прочети повече

ЛЮТВИ МЕСТАН КРИЕ 50 МИЛИОНА ЛВ. В ТАЙНА…

06-07-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Местан има 3 електроцентрали, няколко хотела и други къщи, като имотите му в България и Турция били общо 10 – но до един баровски.Както казват хората, къщи-мечта – за милиони.

Прочети повече

СКАНДАЛ ВЗРИВИ Нова тв! Само преди броен…

17-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Изчегъртването на ДПС е в ход, призна Лютви Местан.Ние вече година и половина сме в опозиция, не сме във властта.

Прочети повече

Току-що! Огромен скандал в НС! МЕСТАН ПС…

28-09-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Огромен скандал разтърси Народното събрание току-що, едва броени минути след започването на днешните дебати!

Прочети повече

ШОК! ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ СТАВА МИНИСТЪР!

14-12-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Не, не е абсурд, а възможност със съответни железни аргументи!Делян Пеевски ще е новият правосъден министър. На мястото на Христо Иванов!

Прочети повече

ШОК! УБИХА племенницата на ЛЮТВИ МЕСТАН!

28-05-2015 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Намерена е удавена във ваната! Подозира се, че преди това са я отровили и с лекарства!

Прочети повече

ТОКУ-ЩО! ПРЕБИХА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК! Наро…

06-06-2016 Ексклузивно Без Цензура - avatar Без Цензура

Недоволен от политиците, които го управляват, народът взе правосъдието в своите ръце!Или става дума за политическа провокация и кървава разправа с неудобен политически противник?Прочетете този материал и преценете сами!

Прочети повече
Без Цензура

Автор: bez-cenzura.eu.Уеб сайт:bez-cenzura.eu/
нагоре

Открий бързо топ новините по тема: Популярни тагове

ДПС Скандал анализ антон хекимян арест ахмед доган бежанци би ти ви бой бойко бойко борисов болница борисов бтв българи българи, юнаци българия български политик видео въпроси гавра герб делян пеевски дете дост екшън журналист задържане извънредно извънредно изявление изявление ин мемориам интервю ислямска държава крими криминале криминално кунева лютви местан мвр меглена кунева местан мигранти министър председател мъка наказание народно събрание нова нова тв нова телевизия нс пари парламент печал пловдив побой позор политик полиция почина премиер престъпление престъпление и наказание протест разследване скандали слави трифонов смърт снимка снимки софия срам страх съд съчувствие темида трагедия траур турция убийство ужас ултраси уникално видео фейсбук фейсбук снимки хекимян хипотези цигани циганин шок

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в новинарски блог "Без Цензура"

Сайтът НЕ носи отговорност за съдържанието на коментарите, които публикуват читателите ни.

Съдържанието на Bez-Cenzura.eu е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс на Република България. Текстовете на новините, публикувани във bez-cenzura.eu, могат да се ползват само след писмено разрешение на собственика на сайта. Свържете се с екипа на сайта от тук.